Dankzij deskundige coaching kwaliteit van onderwijs Omdat de persoonlijke benadering bij ons voorop staat Omdat we met passie ons werk doen

Vervolgopleiding docenten

Werk je al een tijd als leraar, maar wil je eigenlijk weer de leerling worden? Voor docenten met de ambitie om verder te studeren zijn er verschillende opties beschikbaar. Een vervolgopleiding docenten hoort daar natuurlijk ook bij. Een aantal van deze opties en tips over het financieren van je vervolgstudie staan hieronder beschreven.

HBO-opleidingen

Een hbo-opleiding geeft je de juiste basis om een bepaald vak te onderwijzen. Ook als je al een hbo-studie gedaan hebt, kan het slim zijn om een ander vak te leren. Iemand die in twee vakken kan lesgeven, heeft ook twee keer zoveel kans op een leuke baan. Dat is natuurlijk altijd handig!

Een lerarenopleiding is meestal langer dan drie jaar, een grote investering dus. Wil je na je eerste hbo-opleiding niet nog een keer voor zo’n lange tijd in de schoolbanken, dan kun je ook kiezen voor een post-hbo-opleiding. Dit zijn korte opleidingen waarin je een bepaalde functie leert zoals kindertherapeut, taalspecialist of rekencoördinator. Vaak zijn deze opleidingen tussen de zes en twaalf maanden. Een stuk korter dan een volle hbo-studie dus!

Master in het onderwijs

Naast hbo-opleidingen zijn er ook een aantal masters waar ambitieuze docenten terecht kunnen. Deze masters zijn vaak minder specifiek dan post-hbo-opleidingen en bereiden je voor op een scala aan verschillende functies. Een paar voorbeelden van beschikbare masters zijn passend onderwijs en vluchtelingenkinderen, leiderschap en toekomstgericht onderwijs. Deze opleidingen zijn vaak zes tot twaalf maanden.

Financiering

Nu vraag je je misschien af: hoe ga ik dit betalen? Er zijn een aantal mogelijkheden wat de financiering van je vervolgopleiding betreft. Vanuit de overheid is er subsidie voor studies in het onderwijs, dit heet de lerarenbeurs. Voor deze beurs moet je in bezit zijn van een onderwijsbevoegdheid of een hbo-diploma. Verder moet je in het lerarenregister staan.

Een andere mogelijkheid is om een promotiebeurs aan te vragen. Leraren van alle onderwijsniveaus kunnen deze beurs aanvragen om kennis en onderzoekservaring.

Wil je meer informatie? Neem dan eens contact op met een van onze adviseurs. Ze helpen je graag verder!

GRATIS alle nieuwe vacatures ontvangen per e-mail?

Volledig afgestemd op jouw specifieke wensen.

Aanmelden Je kunt je later altijd met n klik weer uitschrijven.