Dankzij deskundige coaching kwaliteit van onderwijs Omdat de persoonlijke benadering bij ons voorop staat Omdat we met passie ons werk doen

Vacatures Speciaal Onderwijs

Ben je op zoek naar vacatures speciaal onderwijs? NIVVO heeft continue een groot aanbod aan (voortgezet) speciaal onderwijs vacatures. Kijk snel naar onze vacatures voor deze bijzondere doelgroep.

Wij hebben momenteel 7 openstaande onderwijs vacatures in Vacatures Speciaal Onderwijs
Toon filters

Provincie

Vacatures in het speciaal onderwijs

Lesgeven in het speciaal onderwijs is een prachtig beroep. Toch is het even anders dan in het regulier onderwijs. En daar moet je op voorbereid zijn. In het speciaal of passend onderwijs zijn verschillende clusters te vinden met elk hun eigen functies. Hieronder een aantal voorbeelden van functies die je zult tegenkomen wanneer je een baan zoekt in het speciaal onderwijs. Ook geven we je een aantal tips over de functies, zodat je weet wat je kunt verwachten.

 

Meer verantwoordelijkheid

Welke baan je ook hebt, in het speciaal onderwijs heb je veel verantwoordelijkheid. De leerlingen die jij lesgeeft, zijn van je afhankelijk en kunnen niet altijd inschatten wat het beste voor ze is. In het speciaal onderwijs is dit niet anders. Vaak heb je zelfs meer verantwoordelijkheid en doe je taken die een docent in het reguliere onderwijs niet uitvoert. Ook heb je veel te maken met leerlingen die gehandicapt zijn of stoornissen en gedragsproblemen hebben.

Werken in het speciaal onderwijs vergt dus veel van een leerkracht, maar is ook een baan waar veel voldoening uit kan worden gehaald. De klassen zijn kleiner, dus je hebt meer tijd voor de leerlingen en je kunt ze op een persoonlijke manier helpen.

 

Werken in het speciaal onderwijs

Als docent in het passend onderwijs moet je stressbestendig en bovenal flexibel zijn. De houvast die een leraar bij een baan in het reguliere onderwijs heeft (de klassen, één lokaal, van acht tot zes werken) gaat bij speciaal onderwijs niet altijd op. Hoe de werkweek van een docent eruitziet, is bij elke groep leerlingen anders en ligt ook aan het cluster waarin de docent werkt. Vaak staan er in het speciaal onderwijs meerdere leraren voor de klas, waardoor je ook nauwer samenwerkt dan bij regulier onderwijs.

 

Management in het speciaal onderwijs

Naast lesgeven, kun je het speciaal onderwijs ook binnenstappen op managementniveau. Teamleiders, afdelingsleiders, coaches en contactpersonen zijn maar een paar voorbeelden van de beschikbare functies. Een school voor speciaal onderwijs heeft in wezen dezelfde functies als een school in het reguliere onderwijs. Inhoudelijk is de baan echter wel anders, net zoals een docent ook andere taken heeft.

GRATIS alle nieuwe vacatures ontvangen per e-mail?

Volledig afgestemd op jouw specifieke wensen.

Aanmelden Je kunt je later altijd met n klik weer uitschrijven.