Dankzij deskundige coaching kwaliteit van onderwijs Omdat de persoonlijke benadering bij ons voorop staat Omdat we met passie ons werk doen

Open sollicitatie onderwijs

Solliciteer

Je goed voorbereid? Solliciteer dan hieronder naar een mooie baan bij NIVVO of kijk eerst nog even op onze vacaturepagina.

  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, doc, docx, ppt, pptx, bmp, txt, pages.
  • Je gegevens zijn veilig en worden nooit verstrekt aan derden.
    • Binnen 1 werkdag een reactie
    • Altijd een persoonlijke intake
    • 10 jaar ervaring in onderwijs

Hoe schrijf je een goede open sollicitatie in het onderwijs?

Soms kom je een school tegen waar je graag zou willen werken. Helaas hebben ze niet altijd een vacature uitstaan die bij jou past, maar niet getreurd, je kan altijd een open sollicitatie doen. Hierbij een aantal tips om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen.

Onderzoek de school

Met een standaard motivatiebrief zul je er misschien niet uitspringen en dat is nou juist wel de bedoeling. Voordat je gaat schrijven is het belangrijk om een onderzoekje naar de school te doen. Hoe meer je weet over de school, hoe beter je snapt naar wat voor mensen ze zoeken. Begin bij het onderzoeken van de website, vaak haal je hier al veel informatie uit. 

Schrijf een duidelijk brief

Na het onderzoek kun je beginnen aan je brief. Belangrijk hierbij is dat je duidelijk blijft en goed verwoordt wat jouw talenten zijn. In een motivatiebrief staat je motivatie natuurlijk centraal; vertel de school waarom je hen gekozen hebt en wat jou drijft.

Neem contact op

Vaak duurt het even voordat je antwoord krijgt op je sollicitatie. Heb je na een paar dagen nog niets gehoord, schroom dan niet om contact op te nemen met de school. Door contact te leggen laat je gelijk zien dat je initiatief toont en dat is natuurlijk nooit verkeerd. Daarnaast weet je vaak direct de reden waarom het lang duurt en belemmert het je niet in je verdere zoektocht naar een baan in het onderwijs.

 

GRATIS alle nieuwe vacatures ontvangen per e-mail?

Volledig afgestemd op jouw specifieke wensen.

Aanmelden Je kunt je later altijd met n klik weer uitschrijven.