Dankzij deskundige coaching kwaliteit van onderwijs Omdat de persoonlijke benadering bij ons voorop staat Omdat we met passie ons werk doen

NIVVO steunt IJM Nederland

NIVVO is sinds 2016 betrokken bij een bijzondere stichting: International Justice Mission (www.ijmnl.org ). Dit is een stichting die wereldwijd strijdt tegen slavernij. Het is ongelooflijk maar wereldwijd leven meer dan 40 miljoen (!) mensen in slavernij. Voornamelijk arbeidsslavernij en sexslavernij. IJM Nederland is een fondsenwervende organisatie die geld inzamelt voor het bestrijden van deze slavernij. Eén van de manieren waarop ze dit doen is het verzorgen van bewustwordingslessen op scholen. Middels een lesprogramma wordt in gesprek gegaan met leerlingen om hun bewust te maken van slavernij (bijna iedereen in de westerse wereld denkt namelijk dat slavernij nauwelijks meer voorkomt). Vervolgens activeren we leerlingen door middel van sponsoracties. NIVVO ondersteunt dit, door dit actief bij scholen onder de aandacht te brengen. De afgelopen jaren hebben al vele scholen hieraan mee gedaan. Op deze manier hoopt NIVVO een kleine bijdrage te leveren aan dit probleem waar miljoenen mensen onder gebukt gaan.

Lesprogramma goede doelen

NIVVO heeft, in samenwerking met IJM, lesprogramma’s ontwikkeld voor scholen in het VO en MBO. Bent u als school geïnteresseerd in een boeiend lesprogramma over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via info@nivvo.nl.

GRATIS alle nieuwe vacatures ontvangen per e-mail?

Volledig afgestemd op jouw specifieke wensen.

Aanmelden Je kunt je later altijd met n klik weer uitschrijven.