Dankzij deskundige coaching kwaliteit van onderwijs Omdat de persoonlijke benadering bij ons voorop staat Omdat we met passie ons werk doen

Droombaan Onderwijs

Een droombaan in het onderwijs

Wil je graag in het onderwijs werken, maar heb je nog geen idee wat je droombaan is? Of weet je wel wat je wilt worden, maar heb je geen idee hoe je die baan ooit gaat krijgen? NIVVO geeft tips: dit is hoe je je dreamjob gaat vinden en bereiken.

Verdiep je in de verschillende functies en opleidingen

Als je nog niet weet wat je precies wilt doen, is het slim om in ieder geval de richting te vinden die je op wilt. Vanuit een richting kun je misschien wel jouw droomfunctie vinden. Hoe gedetailleerder je je droombaan kan maken, hoe makkelijker je er een plan voor kunt opstellen.

Zoek zoveel mogelijk informatie over deze functie, afdeling of richting en probeer ervaringsdeskundigen te vinden. Zodra je weet of het iets voor jou is, kun je uitzoeken of er voor deze onderwijsfunctie een opleiding nodig is. Ben je een zij-instromer en kom je van een andere baan? Bekijk dan even deze pagina. Wil je meer informatie over de verschillende soorten (vervolg)opleidingen, klik dan hier.

Bouw werkervaring op

Een droombaan bereik je vaak niet in één keer. Om in aanmerking te komen voor de baan, moet je de juiste opleidingen, de juiste motivatie en de juiste werkervaring hebben. Het is daarom belangrijk om werkervaring in het onderwijs op te doen, zelfs als het niet helemaal richting je droombaan is. Door te werken in het onderwijs, leer je hoe het systeem in elkaar zit, zodat je bij je droombaan een vliegende start kunt maken.

Ben je al docent, dan kun je via NIVVO werkervaring opdoen. Wij bieden je leuke vacatures voor tijdelijke en vaste vervanging. Wil je hier meer over weten, kijk dan in onze vacaturebank.

GRATIS alle nieuwe vacatures ontvangen per e-mail?

Volledig afgestemd op jouw specifieke wensen.

Aanmelden Je kunt je later altijd met n klik weer uitschrijven.