Dankzij deskundige coaching kwaliteit van onderwijs Omdat de persoonlijke benadering bij ons voorop staat Omdat we met passie ons werk doen

CV maken als docent

Een Cv maken, hoe pak je het aan?

Het vinden van een baan in het onderwijs, begint bij je curriculum vitae. Het maken van een goed cv is essentieel om jouw droombaan te veroveren, dus is het belangrijk een overtuigend document op te zetten. Hier zijn een aantal tips om jouw cv zo goed mogelijk te maken.

Overzicht in een professioneel cv

Een professioneel cv is overzichtelijk. Dit betekent dat alle informatie zonder jouw begeleiding te begrijpen is en dat de volgorde van de informatie logisch is. Om er zeker van te zijn dat jouw cv de juiste onderdelen bevat, kun je voorbeelden van cv’s zoeken wanneer je je cv gaat opstellen.

Benoem je goede eigenschappen

Jezelf verkopen doe je voornamelijk in de motivatiebrief, maar ook op je cv moeten je goede punten terugkomen. Zet bijvoorbeeld je goede eigenschappen bij je competenties of zet je hobbies ergens onderaan. Zorg er wel voor dat je cv niet te lang wordt, één tot twee pagina’s is voldoende.

Taalgebruik

Het taalgebruik in je cv is belangrijker dan je denkt. Probeer zo min mogelijk jargon te gebruiken, tenzij het anders verwarrend wordt. Een cv dat je goed kan weglezen, heeft een streepje voor. Zorg er dus voor dat de teksten op je cv goed lopen en dat je ABN schrijft. Let er ook op naar welk bedrijf je je cv gaat sturen. Bij sommige bedrijven wordt een formele brief verwacht en bij sommige bedrijven juist een informele brief. Dit moet je doorvoeren in je woordkeuze.

Ben je niet zo zeker over je cv? NIVVO geeft sollicitatietraining om je een zetje in de goede richting te geven. Naast het bekijken en verbeteren van je cv, leer je ook meer over het voeren van sollicitatiegesprekken. Kijk voor meer informatie op de pagina sollicitatietraining onderwijs.

GRATIS alle nieuwe vacatures ontvangen per e-mail?

Volledig afgestemd op jouw specifieke wensen.

Aanmelden Je kunt je later altijd met n klik weer uitschrijven.